CZK
0 Kč
Nabídka not
Nabídka not
  Novinky Klávesové nástroje Smyčcové nástroje Dechové nástroje Žesťové nástroje Strunné nástroje Bicí nástroje Zpěv a zpěvníky Pěvecké sbory Hudební nauka Hudební dárky Orchestr a soubory   Slevy a doprodeje
Důležité
Máte jakýkoliv problém? Napište nebo zavolejte nám
+420 777 703 088 info@raj-not.cz Doprava zdarma od 1500 Kč Přes 14 tisíc produktů Platba online, převodem i dobírkou
Newsletter
Přidejte se k
6 131 milovníkům hudby
a získejte pravidelné tipy na nové noty a akční nabídky

Radio-album 6: Osvobozené divadlo v melodiích Jaroslava Ježka

Autor Jaroslav Ježek
Kód R103
EAN 9790660610596
Obtížnost Mírně pokročilý
Žánr přednes
Vydavatel Nakladatelství ČRo
Jazyk Čeština
Velikost 230x300x10 mm
Dostupnost do 10 pracovních dnů


- +
275 Kč
Doprava již od 69 Kč


Pro uložení produktu do oblíbených je nutné se přihlásit.





Ke stému výročí narození Jaroslava Ježka (25. 9. 2006) vydalo Hudební nakladatelství Českého rozhlasu v edici Radio-album, deset písní z repertoáru Osvobozeného divadla.

Civilizace, David a Goliáš, Když jsem kytici vázala, Na shledanou v lepších časech, Nebe na zemi, Nikdy nic nikdo nemá, Pochod stoprocentních mužů, Polka specielně aktuelní, Stonožka, Tři strážníci. Pro tyto skladby, které najdete v nejnovějším Radio-albu je charakteristické dokonalé spojení bohaté melodiky s rytmy tehdejších tanců. Písně s převážně satirickými texty Jiřího Voskovce a Jana Wericha, které vznikly v ovzduší mezi dvěma Světovými válkami, jsou v mnoha případech aktuální dodnes. 

"V čem je kouzlo písniček V+W, které psali na Ježkovu hudbu, nebo Ježkových písniček na slova V+W? Řekl bych, že především v nich není jediná zbytečná nota a jediné prázdné slovo ....při nich se musí myslet, a hlavně - člověk dostane chuť je zpívat." (Z předmluvy Ivana Medka k notám.) 

V publikaci najdete opět kromě úprav pro zpěv a klavír s variantami hlasů v Es, B a C ladění i noty pro sólový klavír. Aranží se tentokrát ujal zkušený jazzový skladatel a aranžér Milan Dvořák. Hudební nakladatelství Českého rozhlasu ve spolupráci se Slepeckou knihovnou a tiskárnou K. E. Macana vydává noty rovněž i v Braillově písmu.



1. David a Goliáš
2. Tři strážníci
3. Stonožka
4. Pochod stoprocentních mužů
5. Když jsem kytici vázala
6. Nebe na zemi
7. Polka specielně aktuelní
8. Civilizace
9. Nikdy nic nikdo nemá
10. Nashledanou v lepších časech
(Zobrazit více)